Megmunkálás

Mint már említtettük, az általunk készült játszószerek mindegyikének az alapanyaga akácfa. A fafelület megmunkálásának módja lehetővé teszi a természetes jelleg megőrzését, amit a későbbiek folyamán kialakuló repedések tovább erősítenek. A fa természetes felületét, alkalmankénti íves görbeségét, az ággöcsöket, a csomorokat a felületkezelés során direkt kiemeljük, ezzel is hangsúlyozva, hogy a játszószer természetes anyagból készül. Megjelenésével beleolvad a környezetébe, így akár az udvar díszévé is válhat.
Szabványosság

Készítésekor mégis az elsődleges szempont a szabványos kialakítás, valamint a biztonságos használatra alkalmas felépítés. Ezért minden általunk gyártott játszószer az MSZ EN 1176 -os szabvány szerint készül. Jelenleg ez a szabvány vonatkozik az összes Magyarországon és más EU tagállamban használatos játszószer készítésére, forgalmazására, telepítésére, használatára és karbantartására. Jelenleg több olyan játszószertípust gyártunk, mely rendelkezik a TÜV Rheinland InterCert Kft. megfelelőségi tanusítványával.

A természetes oszlop, "rönk" alapanyagból készült bonyolult, egyedi kombinált játékok biztonságtechnikai megfelelőségét egyetlen hivatalos minősítő szervezet sem tanusítja a előre, mivel minden játszószer egyedi. Az alapanyag sokféleségéből adódóan a szabványos kialakítások megoldása is más-más. Ezért az említett játszószerek hivatalos minősítő tanúsítványainak beszerzése - igény szerint - kizárólag, a játszószer elkészülte után, külön játékonként oldható meg.

Felületkezelés

A felületkezelést egy Biopin nevű természetes alapanyagú festékrendszerrel végezzük. Ez az anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Csodálatos, élénk színei és kellemes illata mellett a selymesen csillogó, időtálló felület jellemzi. Természetesen a szabvány a gyernekek által használt játszószerekre kizárólag az ilyen, és ehhez hasonló felületkezelő anyagokat írja elő. Sok gyártóval egyetemben értetlenül állunk az előtt a tény előtt, hogy van olyan minősítő szervezet, amelyik a mai napig elfogadja szabványosnak a szintetikus (!) alapanyagokból készült felületkezelőket. Ez ne tévessze meg önöket! Valakiknek ez megéri, de valószínüleg azok nem Önök lesznek. Józan ésszel beláthatjuk, hogy ami szintetikus az a legritkább esetben sem bio. Ebben az esetben valószínüleg sem gyermekeink egészségére, sem környezetünkre nincs jó hatással. A Biopin felületkezelőkről bővebben az "Egyéb" főkategórián belül a Bio festékek alpontban tájékozódhat.

Kombinálhatóság
Választékunk alapjátékokból áll, melyek egymással és önmagukkal kombinálhatók. A kombinációk az Önök fantáziájára vannak bízva, a lehetőséhek gyakorlatilag végtelenek. Csak a szabvány szabhat neki határokat. Természetesen, ha az általunk kínált lehetőségektől merőben más elképzelései vannak, azt is megvalósítjuk. Próbálunk minden egyéni kérést és igényt a lehetőségeinkhez képest (szabvány) kielégíteni. A bemutatott játékok nádtetővel és nád mellvéddel is rendelhetők.
Költségek
A felsorolt árak magukban foglalják a telepítési költségeket. A szállítási díjat, - mivel általában saját járművel szállítunk - üzemanyagköltségen, vagy az alatt szoktuk meghatározni, ami kb. 30 Ft/km-es költséget jelent. A szállítási költség a termék árához hozzáadódik. A szállítási költség vevőspecifikus, függ a célállomástól.
Az árak nem tartalmazzák továbbá a szükséges kertépítészeti, tereprendezési munkálatok díját, valamint az ütéscsillapító talajok kialakításának és lerakásának költségeit. Ezeket a munkákat is elvégezzük, melyekről a jelenlegi "Játszószerek" főkategóriában található Egyebek alkategóriában ("Egyebek" gomb) részletes tájékoztatást adunk.
A komplett MSZ EN szabványú játszótér tervezése szintén külön megállapodás tárgyát képezi.
Referenciák

Néhány, számunkra kedves munkánkat referenciaként fotóösszeállításainkon megtekintheti a "Referenciák" főmenü Játszószerek pontja alatt. Reméljük ez is csak megerősíti abban, hogy minket válasszon.